Toni Mates proposa en un llibre el camí virtual en etapes per assolir objectius vitals

El psicòleg, coach i escriptor sabadellenc Antoni Mates va presentar aquest dimecres al Centre Cultural El regal dels 21, un llibre que vol fomentar el control i gestió de les emocions per assolir objectius vitals. L’obra és la primera entrega d’una trilogia i estableix un paral·lelisme entre el camí de Santiago i les etapes que ha de superar l’individu a la recerca d’un millor control de les emocions. La presentació la va organitzar la Biblioteca Francesc Pujols i es va incloure dins les activitats de la Tarda Oberta.

A El regal dels 21, la protagonista és la Núria, una dona de 45 anys, separada i amb dos fills, que té una feina que no li agrada i que se sent infeliç. L’escriptor li dóna l’oportunitat d’iniciar un nou trajecte “una mena de camí de Santiago emocional” i la situa a Cronos, un país imaginari enmig del Mediterrani en el qual haurà de passar per set grans etapes en un temps de set mesos.

Durant aquest temps, la Núria anirà superant etapes que van des de l’autoconeixença, la recerca d’orientació –cap a on vol anar, què vol ser o arribar a fer-, la manera de controlar i gestionar les emocions negatives i potenciar les positives, afrontar amb bona actitut els canvis que se li presenten, aprendre a estimar-se per a estimar els altres, a motivar-se i a liderar el camí per arribar a un ideal de vida.

Primera entrega d’una trilogia
Antoni Mates és psicòleg, coach i escriptor, i amb aquest llibre, que s’ha autoeditat, ha iniciat una trilogia que tindrà com a propera entrega un recorregut cap als sentiments de les persones. A partir d’una experiència de canvi laboral molt forta, Mates va plantejar-se “canviar. Em vaig aturar a pensar què volia fer i em vaig posar a treballar pel meu compte”. Actualment, té una consultoria i és professor de la UAB. Explica als seus alumnes temàtiques d’orientació professional.
Cubierta castellano 3ª
L’autor va explicar que el llibre “vol que les persones aprenguin a parlar i pensar des del cor, que és el centre de les emocions, per tal de poder gestionar-les”. Va trobar l’espurna definitiva per escriure’l quan fa dos anys va recórrer el camí de Santiago. Va ser “una experiència emocional molt potent, que em va inspirar a dividir el llibre en set etapes, que la protagonista va superant”. Durant el trajecte, explica que “ens trobem canvis, que són normals en la nostra vida. Cal que aprenguem a viure’ls com una oportunitat i no pas com una amenaça”.

Per a l’autor, el que importa més és el que estem fent ara, el present, que és un regal diari”, una oportunitat per a l’escriptor d’assolir constantment una excel·lència que “no és haver fet una cosa ben feta a la vida, sinó un objectiu diari, que acabi sent un hàbit positiu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *