Entrevista a Toni Mates

IMG_8011_pmPer Aleix Solernou

Entrevista telefònica i espontània per conèixer la basant més personal de Toni Mates.

Què li han aportat a nivell personal aquests 10 anys d’A2M?

Aquests 10 anys han sigut un cúmul d’experiències, sensacions, emocions i relacions.    Al principi van ser moments molt complicats i difícils. Em trobava sol i pensava: “què faig i com ho faig?”. Tenia moltes despeses i no sabia què fer per sortir-me’n. Hi havia moments en què estava a punt de llençar la tovallola. Em donaven força conèixer els valors, la missió i la visió per la qual treballava. La perseverança que vaig tenir va ser clau per tirar endavant. Aquell període de temps em va ensenyar que es pot aprendre de tot i de tothom, sobretot dels moments difícils. Et fas fort i aprens a gestionar i liderar situacions desconegudes. La condició és que has de creure amb el què estàs fent, creure amb tu mateix i tenir present què vols fer i a qui vols ajudar. Si no defalleixes, la vida sempre et recompensa. A mi crec que m’ha recompensat. Però tot això no es fa sol i, sense dubtes, aquesta dècada ha estat possible gràcies al recolzament de moltes persones i, especialment, la meva família Isabel, Gerard i Eric que han estat al meu costat en tot moment.

Què ha aportat Toni Mates a la societat?

No sóc jo qui ho ha dir. Per la qual cosa contesto en funció del què la gent m’ha anat dient. M’han comentat que els he ajudat a fer-los forts per fer-los creure en el què volien crear i a què trobin el seu encaix, el seu camí, el seu lloc en la vida. Els hi he donat eines per fer-ho i els he inspirat a que creguin en el seu projecte. Sempre he tingut clar que si puc aportar un gra de sorra en què les persones puguin gaudir de la vida que volen, ja em sento bé. Aquesta és la meva contribució al món i … em fa feliç.

 

Per què ajudar a les persones?

En el meu llibre, El Regal dels 21, l’ésser humà és el centre de tot. Les finances, els diners, queden en un segon pla, són les persones que mouen el món. Per això, hem d’invertir en les persones. Hem d’aixecar el món i fer-lo més ric, abundant i sostenible a través d’elles. Elles han estat el passat, són el present i seran el futur!

Toni Mates ha complert els seus somnis?

Els somnis no s’acaben mai. Sempre hem de somiar noves coses per les què lluitar i aconseguir. Actualment tinc uns quants somnis per complir: donar la volta al món, dedicar més temps a l’escriptura, poder ajudar als meus fill aconseguir els seus somnis i a comprar temps a la vida. El temps és el tresor més preuat. L’objectiu és guanyar temps a la vida, conquerir-lo i poder desenvolupar els meus projectes vitals. Tenir temps per fer allò que m’agrada encara que no sigui rendible des del punt de vista econòmic. Però rendible a nivell emocional, relacional i espiritual.

Ah! Sense oblidar-me que si, en aquests 10 anys d’A2M, he pogut acompanyat a que algunes persones puguin assolir els seus somnis, això ha estat un gran orgull per mi.

Què els hi diries a les persones que estan passant per un moment dur a nivell emocional?

Els hi diria que tot és un aprenentatge. Que la vida els està posant a prova. Han de veure la seva situació de crisi com una oportunitat enlloc d’una amenaça. Ho poden plantejar com si fos un repte per veure com se’n surten i aprofitar-ho com una font de creixement.

És important deixar-se ajudar per tal de solucionar els problemes. Hem d’aconseguir ser forts a nivell emocional, relacional i en el nostre cos per ser més sostenibles i gaudir d’una vida llarga i amb bona salut física, mental, emocional i espiritual!.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *